Akyaka Sahiller

Akyaka Sahiller ‘i plajlarını üç kısımda inceleyebiliriz. İlki halk plajı, ikincisi tabiatı koruma alanı olan limanın karşı tarafında, üçüncüsü ise orman kampının bir parçası. Halk plajı çok temiz ve kullanışlıdır ve genellikle bunu ilk seçenek olarak düşünebiliriz. 200 metre sığ derinliğe sahip düzgün kumlu bir plaja sahiptir. Belediyeler ve özel sektör tarafından sağlanan şemsiye ve şezlonglardan faydalanabilir. Plajın arkasındaki bar ve restoranlarda içecek ve yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Sahil 2000 yılında Mavi Bayrak Ödülü’nü kazandı.

Gökova Körfezi üzerinde gökyüzünden gördüğünüz uzun kumsal burası. Burası sit alanı olduğu için herhangi bir müdahale yapılmamış ve görmezden gelinmiştir. Denizin dibi kum. Tuvalet, yiyecek, içecek, şezlong ve şemsiyelerin ihtiyaçlarını gidermek için kendi yöntemlerinizi kullanmalısınız. Buraya erişim sadece plajın her iki ucundan mevcuttur. Akyaka tarafından nehrin diğer tarafına girmek için köprüden geçmeniz yeterli. Gökova Dörtyol kavşağını geçip sağdaki tarla boyunca yol boyunca ilerlediğinizde karşı taraftaki trafik sizi sahile götürecektir.

Orman kampına arabayla ya da yürüyerek girebilirsiniz. İçeride güzel bir piknik alanı var. Plaj olmamasına rağmen, özellikle atlamayı seviyorsanız, yüzmek için güzel yerler var. Tuvalet ve duşta sorun yok, sahilde şezlong bulunabilir ama şemsiye ihtiyacınızı karşılamalısınız.

Akyaka Sahiller

ÇINAR SAHİLİ

ÇINAR SAHİLİ

Akyaka’nın en popüler plajlarından biridir. Kıyı boyunca rahat ulaşım ve rahat ortamı ile asfalt bir yol vardır. Akyaka’ya yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır. Çınar’a tavsiyem: Yürümeyi seviyorsanız, yürüyüp geri dönmelisiniz. İnanın bu yol hem doğal manzaraya sahip hem de kumlu plajlara sahip. Akyaka’nın güzel bir yer olduğunu söylüyorum, ne yaparsanız yapın, yaptığınız her şeyden keyif alacaksınız. Kıyıdaki zeytinler insanlara gölge sağlayabilir. Plaj renkli çakıl taşlarıyla kaplıdır. Mavi denizi görenleri kendine çeker ve onlara nezih anlar yaşatır. Birkaç metre sonra deniz temizlendi ve derinleşti.

Çınar Sahilinde ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kiosk, tuvalet ve telefon kulübesi bulunmaktadır. Çınar Sahilinin teknolojisi tam da budur. Sonuçta, yedikten sonra neye ihtiyacınız var? Oradayken vahşi hayvanları keşfetmeye çalışın. En kolay yol, “Kartal olarak Yüksek Yer” i sahilin arkasındaki tepeye tırmanmak ve sahile mümkün olan en yüksek açıdan bakmaktır. Söyleyeyim, sahilde 15 metre uzunluğunda bir nehir olduğunu unutana kadar bu küçük nehir o kadar soğuk ki yazın bile kendine inanamayanlar bu şekilde yürümeyecek.

AKBÜK  SAHİLİ

AKBÜK  SAHİLİ

Akyaka Sahiller ‘inde 30 km uzaklıktadır. Buraya Çınar Plajı yolunu takip ederek ulaşabilirsiniz. Çınar Plajı’nın sonuna kadar yol asfalt ama sonra fena olmayan stabil bir yol ile devam eder. Akbük yolunda doğa harikalarını göreceksiniz, sahilde plansız bina bulunmuyor ve birinci sınıf sit alanı. Kumsal çakıllarla kaplıdır. Plaj olabildiğince geniş, huzurlumu huzurlu. Ancak plajın sonuna ve ormanın içinden geçerek burnun diğer tarafına gidebilirseniz, plaj kumlu değil ancak dip kumludur. Şanslıysanız, bu tenha yerde sizden başka kimse olmayacak.

Akbük’de ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılayabileceğiniz birkaç Restaurant var. Belediye yönetiminde tuvalet ve su ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz prefabrik üniteler bulunmaktadır. Kabin ve duş imkanları sınırlıdır. Ayrıca kamp yapmayı seviyorsanız kamp yapmaya uygun yerler var. İnanın bana bu sadece Akbük’ün kendisi değil, aynı zamanda sıkılmadan uzun süre izleyebileceğiniz Akbük’ün yukarıdan güzel bir manzarası daha var. Ayrıca Akyaka’dan her gün sık sık tekne turları yapılmaktadır. Bir tekne turu sırasında birçok kişinin burayı göreceğini ve daha sonra ziyarete geleceğini biliyorum.

Bilgi ve Rezervasyon talepleriniz için iletişim adresinden bizlere 7/24 ulaşabilirsiniz. Güncel haber, etkinlik ve kampanyalardan haberdar olmak için Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz.

Konaklama | Araç Kiralama | Tur & GeziGökova Dağ Evleri | Villa Vali | Yenice Vadi

Bunlar da hoşunuza gidebilir...